Appel pannenkoeken

Dit recept voor appel pannenkoeken is echt een blijvertje! Ik ben er dol op en bak ze dan ook vrijwel ieder weekend.

Het recept voor deze pannenkoeken komt uit het boek “Jamie’s Amerika” van Jamie Oliver en het is onwijs simpel. De appel pannenkoeken bestaan maar uit een paar simpele ingrediĆ«nten, namelijk: appel, ei, zelfrijzende bloem en water/melk. Ok, en nog wat zout en olie, maar dat heeft iedereen wel in huis.

Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het niet alleen simpel is, maar dat het ook best wel sneaky wat extra fruit en vezels toevoegt, zonder dat je dat perse doorhebt. Er gaat namelijk een geraspt appeltje in, met schil, klokhuis en al! En naar het schijnt zitten er in het klokhuis (dat iedereen altijd weggooit), de meeste vezels en vitaminen! Maar geen zorgen, je proeft daarvan echt niets terug in de pannenkoeken. Het zorgt ervoor dat de pannenkoeken een lekkere structuur krijgen.

Om de pannenkoeken ook nog eens een beetje gezonder te houden, kun je ze beleggen met een klodder yoghurt, een beetje honing/ahornsiroop, wat kaneel en wat extra fruit! Ik heb er nog wat bosbessen overheen gestrooid.

Hier komt het recept voor deze overheerlijke appel pannenkoeken:

Appel pannenkoeken

Dit heb je nodig:

  • 1 ei
  • 1 kopje zelfrijzend bakmeel/ volkoren bloem + 1 tl. bakpoeder
  • 1 kopje water/melk/amandelmelk
  • 1 appel
  • snuf zout
  • olie, om te bakken
  • Extra: honing/ahornsiroop, fruit, yoghurt (eventueel)

Zo maak je het:

  1. Rasp de appel met schil, klokhuis en al ( zonder de steel) in een beslagkom.
  2. Voeg het ei, de bloem, het water en het zout eraan toe en roer door tot een pannenkoeken beslag.
  3. Verhit een koekenpan met een beetje olie ( ik doe altijd wat olie in een kommetje en kwast de pan daarmee in) en laat goed heet worden.
  4. Giet een soeplepel beslag in de pan en verdeel het beslag er gelijkmatig over. De pannenkoeken zijn middelgroot en kunnen een beetje grillig van uiterlijk zijn, maar dat geeft niets.
  5. Keer de pannenkoek om indien het beslag aan de bovenkant gestold is en bak daarna nog even aan de andere zijde. Ga zo door tot al het beslag op is.
  6. Beleg de pannenkoek met honing, yoghurt, kaneel en fruit.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *