bananenbrood_renskroes

Bananenbrood van Rens Kroes

bananenbrood_renskroes

Dit heerlijke bananenbrood recept komt van Rens Kroes, het populaire zusje van Doutzen. Het bananenbrood is gemaakt van boekweitmeel, een gezond en bovendien glutenvrij graan en wordt gezoet met kokosbloesemsuiker/palmsuiker.

Voordat ik het recept probeerde, was ik licht sceptisch over hoe het eindresultaat zou gaan worden. Ik was namelijk bang dat de smaak van boekweit misschien zou gaan overheersen. Maar gelukkig was dit niet het geval!

Ook was ik bang dat het brood misschien zo’n zompige structuur zou krijgen en helemaal niet luchtig zou worden, maar dat werd het wel!
Het brood is luchtig en licht zoet en zeker voor herhaling vatbaar. Het brood rook zo lekker toen het uit de oven kwam! En het smaakt naar zoete banaantjes.

Verder bevat dit bananenbrood geen vet! Desondanks is de cake wel smeuig en totaal niet droog.

Ik denk zelfs dat dit bananenbrood een lekkere vervanger is voor een stukje cake, als je eens een keer zin hebt in iets lichters. Het is ook een verantwoorde snack om in de lunchtrommel van je kleintje mee te geven.

Dit banenbrood is:

  • Glutenvrij
  • Gemaakt met boekweitmeel
  • Gezoet met palmsuiker/kokosbloesemsuiker
  • Vetvrij

Hier het recept:

Bananenbrood van Rens Kroes

bananenbrood_renskroes

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 200 gram boekweitmeel + extra
  • 100 gram palmsuiker/kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels (appelcider) azijn
  • 1/2 theelepel kaneel (optioneel)
  • 60 ml. ongezoete appelmoes
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 1/2 theelepel vanillepoeder/extract
  • snufje zout
  • Wat kokosolie, boter of olie om de vorm mee in te vetten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met wat kokosolie, boter of olie en schud er wat boekweitmeel in. Klop dit in de vorm zodat de vorm gecoat wordt. Dit vormt nu een soort anti-aanbaklaag zodat je bananenbrood straks goed uit de vorm komt.
  2. Doe de eieren in een kom en mix met een handmixer of keukenmachine luchtig.
  3. Voeg nu alle andere ingrediƫnten toe en mix kort door elkaar tot een beslag.
  4. Schenk het beslag in de vorm en bak het bananenbrood zo’n 45 minuten. Test op het einde of het brood gaar is met een prikker.
  5. Laat afkoelen en geniet van je gezonde snack šŸ˜‰

Tip: Lekker met een laagje roomboter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *